У Києві понад 100 вулиць підлягають перейменуванню / nice-places.com

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації у Департаменті суспільних комунікацій.

Зокрема, як зазначається у повідомленні, від Українського інституту національної пам’яті надано перелік топонімічних об’єктів м. Києва, які підлягають першочерговому перейменуванню. 

Читайте такожМайже кожен тридцятий населений пункт в Україні перейменують в рамках декомунізації - ЗМІ

Відео дня

Водночас у КМДА зазначили, що трьом вулицям із цього переліку вже повернуто історичні назви. Пропозиції щодо перейменування ще 23-х вулиць вже розглянуті комісією з питань найменувань, пройшли або проходять зараз процедуру громадського обговорення і можуть бути перейменовані протягом найближчого часу.

Разом із тим, ще майже 100 вулиць столиці потрапляють під перейменування відповідно до вимог Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Читайте такожНа Луганщині перейменують 19 населених пунктів, названих на честь комуністів (список)

Тому для напрацювання виваженого підходу до перейменування вулиць та максимального врахування думки киян Департамент суспільних комунікацій КМДА готує звернення до депутатів-мажоритарників Київської міської ради, районних у Києві державних адміністрацій, органів самоорганізації населення, експертів у галузі історії, краєзнавства та топоніміки з проханням долучитись до підготовки пропозицій та вивчення громадської думки, поінформували у прес-службі.