Фото УНИАН

Командир Київської аварійно-рятувальної служби міськдержадміністрації Роман Ткачук заявив, що в столиці планують демонтувати близько 200 незаконно працюючих газових АЗС.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні Київської міськради під час доповіді щодо ситуації з пожежею на нафтобазі під Васильковом і її наслідках для столиці.

"При Київраді створена депутатська комісія, яка провела повну оцінку всіх газових заправок. І ми чітко знаємо, що на сьогодні, наприклад, в Києві є 380 газових заправок, із яких, як мінімум, 200 не мають жодних дозвільних документів для того, щоб вони там перебували. Виходячи з цього, разом із Департаментом благоустрою розроблена програма з демонтажу цих незаконних газових заправок", - повідомив Ткачук.

Відео дня

Читайте такожВласники палаючої під Києвом нафтобази назвали свою версію причини пожежі

Крім того, спільно з Держслужбою з надзвичайних ситуацій міська аварійно-рятувальна служба розпочинає перевірку дотримання норм пожежної безпеки на всіх газових і бензинових АЗС.

«Дана пожежа у Василькові показала, що грубі порушення у питаннях пожежної, техногенної безпеки призводять до того, що ми заплатили життями чотирьох рятувальників», - наголосив Ткачук.

Нафтобаза, що горить у Васильківському районі, пояснив він, не була оснащена автоматичними засобами пожежогасіння, ємності біли розташовані на відстані 15-20 метрів і не були «обваловані».

Читайте такожНа палаючій нафтобазі під Києвом вибухнула ще одна цистерна - ЗМІ

«Будь-які витікання з них призводили б до займання сусідньої ємності, й це призводило до руйнування цього «карткового будиночка»», - відзначив Ткачук.

«Виходячи з цього, з ГУ ДСНС ми починаємо жорстку програму з контролю за діяльністю бензинових, газових заправок. Всі незаконно встановлені газові заправки будуть демонтовані, природно, за вольовим рішенням мера Києва Віталія Володимировича», - заявив він.