hromadske.tv

Як повідомили в прес-службі МВС, попередня правова кваліфікація - хуліганство (ч. 4 ст 296 Кримінального кодексу).

"О 23:11 до чергової частини Оболонського районного Управління міліції по спецлінії "102" надійшов виклик, що в магазині замкнув кондиціонер, пожежа. В подальшому правоохоронці встановили, що в результаті вибуху невстановленого предмета пошкоджена стіна. Постраждалих немає", - йдеться в повідомленні.

За адресою виклику були направлені слідчо-оперативні групи районного та Головного управлінь МВС, групу експертів вибухотехніків. По приїзду міліції на місце, виклик про пожежу та загорання магазину не підтвердився.

Читайте такожВ магазині Roshen на Оболоні стався вибух (відео)

"За попередньою інформацією, спрацював невідомий пристрій. В результаті вибуху в стіні утворився отвір діаметром 60 см. В середині магазину від ударної хвилі пошкоджені торгові полиці і частину товару. Правоохоронці встановили, що небезпечний предмет був закладений між стіною магазину і кондиціонером, який знаходиться на вулиці", - повідомляють правоохоронці.

Також, пошкоджена профільна обшивка стіни, частина якої перебувала на землі поруч з місцем вибуху.

Вилучені на місці події предмети направлено на дослідження в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр ГУ МВС України в Києві.