kievcity.gov.ua

У першу чергу заступник голови КМДА оглянув приміщення басейну Поліклініки №1. Цей медичний заклад обслуговує близько 27 тисяч дітей. Роботу відновлювального лікування забезпечували два басейни, обладнання яких, через тривалий термін експлуатації, вийшло з ладу. Наразі приміщення басейнів потребують комплексного капітального ремонту, а обладнання – повної заміни, передає прес-служба відомства.

Читайте такожВлада Києва долучиться до підготовки збірних для участі у Європейських Олімпійських та Паралімпійських іграх

«Як відомо, на здоров'ї не економлять, тим більше, коли мова йде про дітей. Тому КМДА збільшила видаткову частину на комплексний капремонт приміщень та обладнання для басейнів. Додаткові кошти у розмірі 200 тис. гривень будуть спрямовані на розробку ретельної проектно-кошторисної документації та повний капремонт дитячих басейнів», – сказав Михайло Радуцький.

Відео дня

У Дитячій клінічній лікарні №4 він оглянув приймальне відділення, яке потребує негайного ремонту, оскільки за 52 роки приміщення ремонтували один раз — у 1999 році. Загалом лікарня обслуговує 4 тис. дітей за рік, а приймальне відділення – 30-35 пацієнтів щодня.

«Київська влада скрупульозно ставиться до питань дитячої медицини і вважає своїм обов'язком забезпечити якісний ремонт у лікувальних установах. Ми не будемо обмежуватися виділенням тільки бюджетних коштів на ремонтні роботи. Наша команда вважає, що такі об'єкти мають бути в переліку тих, куди будуть залучатися інвестиції та громадські активісти», – наголосив Михайло Радуцький та зазначив, що мер Києва Віталій Кличко поставив завдання підняти рівень столичної медицини до європейського, і сьогодні над цим питанням працює велика команда фахівців.