Кличко хоче перевірити діяльність "Київенерго" / пресс-служба мера

Зокрема мова йде про ціноутворення тарифів на теплопостачання і постачання гарячої води. Про це повідомили в прес-службі мера.

Читайте також"Київенерго" відключило гарячу воду киянам через економію газу

"З введенням нових тарифів на централізоване теплопостачання, водопостачання та водовідведення до КМДА надходить велика кількість скарг. На думку багатьох киян, вартість послуг на тепло і гарячу воду є значно завищеною та економічно не обґрунтованою", - відзначив Віталій Кличко.

Відео дня

Мер підкреслив, що столична влада не впливає на формування тарифів на тепло- і водопостачання. Їх встановлює НКРЄ за подачею заявки виконавця послуг, тобто “Київенерго”. Водночас, наголосив Кличко, він відстоював і відстоюватиме інтереси столичних мешканців, зокрема, у відносинах з постачальниками комунальних послуг.

"З метою захисту інтересів киян я ухвалив рішення провести незалежний аудит, щоби ні у кого не виникало питань щодо економічної обґрунтованості тарифів. І дав доручення директору Департаменту економіки та інвестицій провести тендер для обрання аудитора, який перевірить ціноутворення тарифу на теплопостачання і постачання гарячої води "Київенерго". Це повинен бути незалежний аудит, проведений авторитетними міжнародними компаніями.  Якщо ціна виявиться завищеною, ми будемо тиснути, щоб тарифи були знижені до економічно обґрунтованих", - зазначив Віталій Кличко.