Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомив заступник глави Адміністрації президента України Ростислав Павленко.

Зокрема, за його словами, офіційні заходи з нагоди 70-ї річниці завершення Другої світової війни розпочнуться 9 травня з 11.00.

Так, об 11.00 відбудеться покладання квітів у Парку Слави за участю президента. Об 11.15 розпочнеться марш військових оркестрів від площі Слави до Музею Великої Вітчизняної війни.

Читайте такожВ Україні до Дня Перемоги створили серію патріотичних плакатів

“Об 11.30 - присяга 500 новобранців на площі біля музею у присутності президента України”, - сказав Павленко.

О 12.10 розпочнеться концерт, який триватиме вже до вечора, додав він.

“Увечері, як подарунок киянам і гостям міста, парки Києва перетворяться на місця виступів запрошених військових оркестрів. Зокрема, Голосіївський парк перетвориться на годину на парк Литви - Національний оркестр з Литви буде виконувати композиції; Маріїнський парк - на парк Польщі; парк Шевченка - на парк Йорданії; парк Перемоги - на парк Сербії і парк Гришка - на парк Естонії”, - сказав Павленко.

Причому на Хрещатику 9 травня проходитиме низка громадських заходів, додав заступник голови АП.

У свою чергу, ведучий Євромайдану Євген Нищук зазначив, що, зокрема, на Хрещатику відбудеться великий волонтерський флеш-моб, учасники якого викладуть напис “Пам'ятаємо – 1939-1945 рік - Перемагаємо” від Бессарабської до Європейської площі.

Планується, що з 6-тої ранку студенти та волонтери викладатимуть цей напис з білих поштових ящиків, частину з яких, за задумом, впродовж дня усі охочі зможуть наповнювати гуманітарною допомогою для сходу України.

Водночас військового параду на Хрещатику не буде, оскільки “Україна практично у стані війни і всі наші танки, і вся наша зброя повинні бути на сході», - наголосив Нищук.

Раніше УНІАН повідомляв, що на 9 травня столична міліція обіцяє застосовувати зброю у разі найменшої загрози життю ветеранів.