Фото УНІАН

Ознайомитися з об’єктами, яким були видані містобудівні умови та обмеження, може кожен охочий на порталі Містобудівного кадастру Києва (http://mkk.kga.gov.ua). Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Павло Рябікін. Про це повідомляється на офіційному інтернет-порталі КМДА.

«Інформація на порталі постійно актуалізується. Ми плануємо, що через портал буде здійснюватися моніторинг забудови, і кияни зможуть побачити інформацію про незаконні будівельні майданчики. А у разі виявлення будівельних майданчиків, які викликають сумніви щодо законності проведених там робіт, інформація оперативно відображатиметься на порталі, а самі об’єкти перевірятимуть відповідні органи», – поінформував Павло Рябікін.

Він додав, що завдяки можливостям порталу Містобудівного кадастру вже вдалося перейти до публічності у процесі розміщення кіосків. Відомості про кіоски та їхніх власників відкриті – інформація доступна для кожного громадянина, у тому числі для інспектора благоустрою.

Відео дня

Читайте такожМер Києва просить прокуратуру перевірити законність будівництва на Микільській Слобідці

«Містобудівна діяльність потребує залучення інструментів, які роблять відносини між владою, громадянами та бізнесом відкритими та заснованими на довірі. Портал Містобудівного кадастру Києва є одним із таких інструментів, адже тут кияни можуть швидко та отримати інформацію про міські території, існуючі будівлі та будівництво, наявність незаконно встановлених тимчасових споруд, зелені зони тощо», – підсумував Павло Рябікін та наголосив, що сайт поповнюватиметься новими корисними розділами.