REUTERS

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Радуцький.

«Києву необхідно віднайти кошти для реалізації соціальних програм, особливо у нинішній ситуації. Тому гроші, які столиця отримає від продажу пакету акцій Борщагівського фармзаводу, планується витратити, зокрема і на фінансування шкіл, дитячих садків, а також підтримки соціально незахищених киян», – пояснив він.

З іншого боку, як зауважив Михайло Радуцький, останнім часом у світі прослідковується тенденція падіння фармацевтичного ринку, а отже і зниження розміру дивідендів, які отримує місто.

Відео дня

«За нашими підрахунками, за весь час володіння 29,95% акцій цього фармзаводу, тобто з 2001 року, Київ отримав лише 23,5 млн. грн. дивідендів», – сказав він.

Водночас, заступник голови КМДА підкреслив, що головна мета київської влади у проведенні аукціону – максимально поповнити бюджет: «Саме тому ми продовжили терміни подачі заявок на участь в аукціоні, щоб залучити більше учасників, створити конкуренцію та продати пакет акцій за найвищою ціною».

Михайло Радуцький також запевнив, що майбутній аукціон стане взірцем прозорості та відкритості київської влади: «Міський голова Віталій Кличко та вся його команда мають на меті довести, що продавати комунальне майно можна публічно. Тому я запрошую всіх охочих проконтролювати проведення аукціону – торги на електронній біржі будуть відкриті і для депутатів, і для журналістів, і для киян. Крім того, вперше ми транслюватимемо аукціон на муніципальному телеканалі «Київ».

Довідково. Територіальній громаді м. Києва з 2001 року належить 3100 акцій ПАТ «НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», що становить 29,95% статутного капіталу товариства. Початкова ціна продажу пакету акцій – 143,2 млн. грн. Оголошення про проведення аукціону було опубліковано в газеті «Хрещатик» № 17 від 6.02.2015 р.