Хлеб / registrr.livejournal.com

У Києві соціальний хліб за фіксованими цінами можна поки що придбати у двох кіосках, до кінця року заплановано відкрити 200 таких точок. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в коментарі журналістам, повідомили УНІАН у прес-службі міського голови.

"До кінця року заплановано відкрити 200 точок з продажу соціального хліба, де кияни зможуть купити хліб по фіксованій ціні, яка не буде підвищуватися. Ми підписали угоду про незмінні, фіксовані ціни на соціальні сорти хліба з "Київхлібом". Щоби соціально незахищені верстви населення могли купувати хліб за невисокою ціною", - підкреслив Кличко.

Читайте також"Київхліб" підтвердив підвищення цін на продукцію на 10-12% з 18 лютого

Відео дня

Він відзначив, що інформація про розташування магазинів з продажу соціального хліба буде оприлюднена на сайтах КМДА та ПАТ "Київхліб".

За повідомленням "Київхліба", перші два торговельні павільйони, де можна придбати соціальний хліб за незмінними цінами, вже відкрили за адресами: вул. Драйзера, 8 та пр-т Маяковського, 26 на Троєщині. Вже цього тижня планується відкриття ще одного павільйону за адресою пр-т Науки, 4. Наступні павільйони будуть відкриті за адресами: вул. Героїв Дніпра 43в (Оболонь) та вул. Маяковського, 15 (Троєщина).

Нагадаємо, з 18 лютого ПАТ "Київхліб" підвищив відпускні ціни на 10-12% на окремі види хлібобулочної продукції. Так, батони нарізні київські, в/с, 0,5 кг коштуватимуть 5,34 грн (були 4,86 грн з ПДВ), хліб український столичний подовий, 0,95 кг – 6,9 грн (був 5,94 грн з ПДВ), хліб пшеничний традиційний подовий І с. – 5,64 грн (був 4,8 грн з ПДВ).

Водночас, «Київхліб» зазначав, що соціальні сорти хліба, згідно з інвестдоговором між КМДА та ПАТ "Київхліб", представлені в роздрібній мережі фірмових кіосків ПАТ "Київхліб" за незмінними, фіксованими цінами.

Читайте такожМінагропрод звільнив голову Державної зернової корпорації

Як повідомляв УНІАН, 26 січня 2015 року столична влада повідомила, що «соціальні» сорти хліба для кияни не будуть дорожчати упродовж трьох років. Це стало можливим завдяки підписанню міською владою з виробником хлібобулочних виробів інвестиційного договору зі створення мережі торговельних точок з продажу хлібу, що користуються найвищим споживчим попитом. «Ми використали всю повноту власних повноважень і ресурсів для стримування у Києві зростання цін на хліб, перш за все – тих сортів, які мешканці столиці купують найбільше. Наразі питома вага таких хлібобулочних виробів в місті доходить до 70%, – зазначив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Максим Кузьменко. – Ми досягли того, що кияни у спеціалізованих кіосках по всьому місту зможуть, як і раніше, купувати улюблений хліб за незмінними розцінками. А саме: «Український» - 5,25 грн, «Пшеничний» - 4,05 грн і батон «Київський» - 4,15 грн».