Київська міська державна адміністрація впроваджує нову доступну для киян програму співфінансування ремонту багатоквартирних будинків. 

Про це повідомив радник мера Києва та народний депутат Дмитро Білоцерковець на сторінці в соціальній мережі Facebook.

«З бюджету Києва на 2019 рік планується виділити 100 мільйонів гривень на програму енергоефективності 70/30. Це вдвічі більше, ніж цього року, коли було виділено 50 мільйонів. 70/30 передбачає виконання енергоефективних заходів у житлових будинках ОСББ та ЖБК, коли 70% вартості робіт оплачує місто, а 30% збирають мешканці», – написав парламентар. 

Відео дня

За його словами, за три роки роботи програма вже неабияк показала свою ефективність. 

«Так, жителі одного з будинків на проспекті Перемоги у межах дії програми встановили індивідуальний тепловий пункт. Внаслідок цьоговартість опалення зменшилась на 60%, а витрачені гроші повернулися мешканцям будинку менш ніж за один опалювальний сезон. І це при тому, що зазначеному будинку майже 50 років!» – відзначив народний депутат. 

Політик повідомив, що й це не межа, адже цього року створена ще одна, нова програма капітальних ремонтів багатоквартирних будинків будь-якої форми управління. 

«Це створює більше можливостей для мешканців, адже діє для будинків, де немає ОСББ чи ЖБК. Крім того, важливо, що більш гнучкою та доступною для киян є пропорція фінансування: модернізація та заміна ліфтів – 95% міський бюджет та 5% коштів мешканців, капітальний ремонт покрівель – 90% міський бюджет та 10% коштів мешканців, ремонт та заміна внутрішньобудинкових інженерних мереж – 85% міський бюджет та 15% коштів мешканців», –підкреслив Дмитро Білоцерковець. 

Він відзначив, що на цю програму в бюджеті міста-2019 закладається фінансування в розмірі 30 мільйонів гривень.

«Об’єм фінансування цих двох програм є лише початком! Місто готове й надалі, за умовикоригування, наповнювати їх додатковим фінансуванням, якщо буде попит з боку мешканців будинків, в чому особисто я не сумніваюсь», – резюмував парламентар.