Вони вже збирались на акцію протесту під стінами Київської міськадміністрації минулого тижня. Передали персонально в руки депутатам Київради звернення, під яким зібрали близько сотні підписів. І це тільки від однієї ініціативної групи.

Жителів Видубичей підтримує багато депутатів. Своє звернення щодо заборони будівництва шкідливого підприємства в межах міста вже подала депутат Київради Олеся Пинзеник.  

Депутат відзначила: якщо завод запрацює, повітря буде регулярно отруюватись канцерогенними речовинами та іншими хімікатами, які призведуть до хвороб верхніх дихальних шляхів, нервової системи, травлення та погіршення перебігу хронічних захворювань.  

Відео дня

«Обрана ділянка в самому центрі міста знаходиться в безпосередній близькості від рекреаційної зони – Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАНУ України», - написала депутат у своєму зверненні до управління екології та природних ресурсів КМДА. 

Олеся Пинзеник наголосила, що Ботсад є одним із найбільших заповідників Європи, відкритим для відвідування. Там часто гуляють родини з немовлятами, люди похилого віку та особи з вадами здоров’я, оскільки сад є визнаною рекреаційною зоною.    

Мешканці району та місцеві активісти заявляють: труїти своїх дітей вони не дозволять.

«Якщо нас не почують, ми перекриємо Столичне шосе. Ми з подивом дізналися про будівництво з новин, ніхто нас не питав, не обговорював з жителями питання цього заводу», - заявив під час акції протесту Іван Коваль, який мешкає на вул. Баренбойма, 13.    

Нагадаємо, білоруська компанія "Белавтодор-Україна", яка в цьому році вийшла на український ринок, планує побудувати в Києві великий асфальтобетонний завод. Проти будівництва підприємства вже виступили екологи. У Національному екологічному центрі заявили, що будівництво подібного виробництва - справжній екоцид киян.

"Будувати такі підприємства в межах міста абсолютно недоцільно і небезпечно. У будь-якому випадку, асфальтобетонні заводи забруднюють атмосферне повітря небезпечними викидами, часто, канцерогенних речовин", - зазначив голова Центру Руслан Гаврилюк.

А нещодавно в Києві активісти домоглися закриття асфальтобетонного заводу, який отруював повітря у житловому масиві Оболонь.