У 2019 році у Дарницькому районі Києва буде відкрито садок із групами для реабілітації дітей із ДЦП / фото kyivcity.gov.ua

Реконструкцію дошкільного навчального закладу № 652 на вул. Волго-Донській, 21-А (вул. Бориспільській, 28/1) у Дарницькому районі м. Києва заплановано завершити навесні 2019 року. Садок розрахований на 11 груп (210 місць), із них дві групи – інклюзивні, з додатковими можливостями для реабілітації дітей із проблемами опорно-рухового апарату.

Про це повідомив під час інспекції об’єкту заступник Голови КМДА Вячеслав Непоп.

Одна із інклюзивних груп розрахована на дітей віком від 3 до 5 років, друга – на дітей від 4 до 7 років. Блок медичних приміщень і басейн будуть розташовані на першому поверсі, що дозволить забезпечити легкий доступ дітей із захворюваннями опорно-рухового апарату та дітей, які пересуваються на інвалідному візку. Медичні приміщення пристосовані для занять та прийому процедур, які необхідні дітям.

Відео дня

Садок матиме чимало приміщень для відпочинку, навчання, оздоровлення та ігор: кімната для лего-конструювання, комп’ютерний клас, приміщення для уроків образотворчого мистецтва, зали для музичних занять, а також окремі зали для фізкультури і для лікувальної фізкультури.

Реконструкція виконується у межах фундаменту та без зміни геометричних розмірів будівлі. Після завершення будівельних робіт на території садочка проведуть благоустрій. Окрема увага замовника реконструкції КП «Спецжитлофонд» приділена збереженню старих дерев, які дають тінь і затишок. Також поблизу сусідніх будинків встановлять лавки, оскільки територія садка впритул наближена до подвір’я сусідніх житлових будинків, де зазвичай збираються місцеві мешканці.