Мер Києва Віталій Кличко привітав українців з Днем захисників Вітчизни, який в Україні відзначають у свято Покрови Пречистої Богородиці і День українського козацтва.

«Це свято сильних і волелюбних - тих, хто любить нашу державу, хто боронить її щодня. Свято наших воїнів, - відзначив Кличко. - Сьогодні ми шануємо всіх захисників України, які впродовж століть боролися за її  волю і незалежність», - зазначив мер Києва. 

Він підкреслив, що нове українське військо, яке загартувалося у безжалісній війні з агресором, є прикладом мужності і звитяги, символом непереможності духу.

Відео дня

«Українські воїни, добровольці, волонтери продемонстрували всьому світу, що Україна здатна захищати свою землю і незалежність. І сьогодні за мирне життя на вулицях наших міст ми завдячуємо нашим захисникам», - підкреслив Кличко.

 День захисника України  відзначається у день святої Покрови Пречистої Богородиці, одночасно з Днем українського козацтва. Датою свята не випадково обрали 14 жовтня,  адже козацтво – звитяжна історія і гордість українського народу, а Божа Матір вважається заступницею і покровителькою Українського козацького війська, яка оберігала і надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом.