false

Вічний чемпіон WBC, мер Києва Віталій Кличко та легенда світового боксу Леннокс Льюіс зустрілися в боксерських рукавичках.

Такий вихід зірок боксу відбувся під час церемонії відкриття 56-го конгресу Всесвітньої боксерської ради (WBC), який вперше проводять у Києві. 

Чемпіони, через 15 років після поєдинку поділилися своїми тодішніми емоції та прокоментували найяскравіші моменти бою. Не обійшлося й без жартів і обговорення питання, хто ж тоді переміг. 

Відео дня

“15 років тому відбувся бій, про який до сьогоднішнього дня говорять мільйони людей у світі, - сказав Кличко. – Сьогодні наш ринг - ця сцена і можемо коментувати той бій”, - додав він.

Читайте такожУ Києві відкрився Конгрес WBC за участю легенд боксу

Зокрема, Кличко сказав, що, якби лікар тоді не зупинив бій через розсічення на обличчі в українця, він вже у наступному раунді поклав би Льюіса на ринг. 

Також Кличко подякував Льюісу за те, що той бій дав йому шанс продемонструвати, що він – один із найсильніших боксерів світу.

 “Леннокс дав мені шанс показати, що я – один із найсильніших боксерів світу. Всі фани боксу, коментатори оцінили мої вміння, - відзначив Кличко. - Сьогодні багато хто хоче побачити бій Кличко-Льюіс знову, але вибачте, на жаль, цього вже не буде”, - сказав мер Києва. 

Леннокс Льюїс зауважив, що передивлявся  бій близько 30 разів і дивився б його знову і знову. Він назвав Кличка найскладнішим із своїх суперників. “Це був прекрасний бій. І я хочу назвати тебе моїм найскладнішим суперником. Це був вражаючий бокс, - сказав Льюїс. - Якщо б Віталій щось тут сказав про мою маму, я, можливо, побився б з ним зараз, але він дуже хороший”, - пожартував Леннокс Льюіс.

Також бій чемпіонів прокоментував і лікар Пол Уоллес, який зупинив тоді поєдинок через сильне розсічення на обличчі у Віталія Кличка. Кличко жартома запитав у лікаря, чи Льюіс  домовлявся з ним про припинення бою. 

 “Я знаю, що ви билися як чемпіони. І я знаю, що ти, Віталій, міг віддати свій зір за цей пояс. Але у тебе велике майбутнє. В спорті ти все довів.Тепер доводиш в іншому» - сказав Уоллес. 

Як відомо, президент WBC вручив Кличку новий пояс з українським прапором.