За словами Кличка, за останні роки Київ суттєво змінився / фото kiev.klichko.org

Київ має великий потенціал, аби в короткий термін стати європейською столицею за стандартами життя в місті.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі радіо «НВ». 

За його словами, за останні роки Київ суттєво змінився. З’являються якісні дороги, відкривається багато нових культурних об’єктів та об’єктів соціальної інфраструктури. Також місто стає більш комфортним  в плані відпочинку. 

Відео дня

Кличко закликав мешканців киян та гостей міста відвідати оновлений парк "Володимирська гірка", а також пройтися новими сходами з Пейзажної алеї на Поділ до урочища Гончарі-Кожум’яки. Це - вже облаштована частина великого туристичного маршруту, який в майбутньому з’єднає Пейзажну алею з Аркою дружби народів. Відвідати парк Наталка, де нещодавно відкрили  після реконструкції другу чергу зони відпочинку. 

Читайте такожМер Києва Віталій Кличко відкрив після капітального ремонту другу чергу парку “Наталка”

«Ми змінюємо наше місто. Робимо нові дороги, парки та сквери. Я впевнений, що Київ має величезний потенціал, а ми працюємо над тим, аби в короткий термін зробити його справді комфортним містом. Аби за всіма стандартами життя це була справжня європейська столиця», - заявив Кличко.

Нагадаємо, що оновлені сходи з Пейзажної алеї на Поділ до урочища Гончарі-Кожум’яки відкрили 17 липня цього року. Востаннє капітальний ремонт сходів та прилеглої території відбувався півстоліття тому. У 2016 році було прийнято рішення про реконструкцію. Дерев’яні сходи в урочище Кожум’яки перебували в напівзруйнованому аварійному стані, їх демонтували. Нові зроблені з бетону, проте самі сходинки, - як і раніше, дерев’янні – зі зносостійкої та вологозахищеної термодеревини.

Сходи, довжина яких більше 200 метрів,  складаються з 247 сходинок. Реконструкція сходів коштувала місту 15 млн гривень.

Ввечері сходи підсвічуються - LED освітлення встановили в перилах.  На схилах поруч здійснили благоустрій та озеленення території. Укріпили схили, на алеї туристичного маршруту побудували громадську вбиральню. Встановили також тривожну кнопку, камери відеоспостереження на сходах і алеї. Є в оновленій зоні відпочинку і доступ до Wі-Fі. Облаштовано оглядові майданчики, встановлені нові лави та урни, LED освітлення території.