Прокуратура / provce.ck.ua

Співробітника столичної прокуратури, який у серпні поточного року разом із працівниками міліції брав участь у пограбуванні київського ювелірного магазину, звільнено з-під арешту під заставу в сумі понад 300 тис. грн.

Про це УНІАН повідомило поінформоване джерело.

Співрозмовник агентства зауважив, що відповідне рішення було ухвалено одним із судів Києва.

Відео дня

Водночас джерело зазначило, що, за наявною у нього інформацією, проти вказаного співробітника прокуратури розслідується ще ряд кримінальних проваджень, в тому числі епізод щодо скоєння злочину із застосуванням фізичного насильства.

«Враховуючи цей факт, суд не мав права змінювати підозрюваному запобіжний захід, оскільки цей злочин є тяжким і, згідно з чинним законодавством, не підпадає під категорію правопорушень, в яких особі можна обрати більш м`який запобіжний захід», - зазначив співрозмовник агентства.

Читайте такожГенерала Назарова, обвинуваченого у катастрофі Іл-76, випустили під заставу - джерело

Водночас у прокуратурі Києва УНІАН підтвердили інформацію про звільнення співробітника відомства з-під варти під заставу, але зауважили, що у даний час слідчий прокуратури готує подання до суду про обрання вказаній особі запобіжного заходу у вигляді арешту через те, що він підозрюється в скоєнні іншого тяжкого злочину.

Як повідомили УНІАН, 27 серпня генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що 20 серпня у центрі Києва прокурор, працівники міліції та поняті під виглядом проведення слідчих дій пограбували ювелірний магазин.

Як зазначив Ярема, представники правоохоронних органів під виглядом проведення слідчих дій привласнили коштовності, золоті годинники з діамантами на загальну суму близько 2 млн доларів.

За словами генпрокурора, вже затримано працівника прокуратури і міліціонера, а жінку-слідчого оголошено в розшук працівниками УБОЗу.

Як сказав генпрокурор, до завершення розслідування всі працівники відсторонені від виконання службових обов`язків.