Бориспільський суд / bpm.ko.court.gov.ua

Як повідомили УНІАН в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, йдеться про землі на території Гнідинської сільської ради.

Читайте такожГромадські активісти просять президента і прем'єра сприяти в проведенні громадської експертизи нового Генплану Києва

Встановлено, що ці землі були виділені рішенням Гнідинської сільради для ведення фермерського господарства та подальшого їх відчуження на користь родини колишнього народного депутата України. Однак, як з’ясувалося у ході прокурорської перевірки, питання про передачу у приватну власність вказаних земельних ділянок на сесії сільської ради не розглядалося і рішення щодо їх відчуження не приймалося, заявили в Генпрокуратурі.

Відео дня

У зв’язку з цим міжрайонна прокуратура пред’явила позов до Бориспільського міськрайонного суду про визнання недійсними рішень органу місцевого самоврядування та виданих на їх підставі державних актів, а також витребування спірних ділянок із незаконного користування у власність держави.

Суд, погодившись із доводами прокурора, визнав недійсними рішення сільської ради, правочини, державні акти та витребував земельні ділянки із незаконного користування на користь держави, йдеться в повідомленні.