Кличко на відкритті парку / фото kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко відкрив після капітального ремонту першу чергу парку "Перемога" в Дніпровському районі столиці.

Про це повідомляється на сайті klichko.org.

“Київ – це місто парків. І ми наполегливо працюємо над тим, аби ці парки відповідали світовим стандартам. Були справді сучасними, комфортними та безпечними зонами відпочинку для киян та гостей столиці”, - сказав Кличко. - Наприкінці квітня ми інспектували хід робіт у парку “Перемога”, а сьогодні відкриваємо після капітального ремонту першу чергу парку”, - додав він.

Відео дня

Парк “Перемога” - це найбільша зона відпочинку в Дніпровському районі, розташована у сосновому лісі, площею 65 га. Облаштований він був понад півстоліття тому. Останнє перепланування парку здійснювали 10 років тому.

Читайте такожКличко переконав депутатів Київради ухвалити детальний план територій Троєщини

На сьогодні зробили капітальний ремонт на 7 гектарах паркової зони - від декоративної водойми до вул. Жмаченка. В планах - оновлення 35 га парку. Подальші роботи здійснюватимуть на території парку від декоративної водойми до ЖК «Паркові озера».

У оновленій частині парку прокладені нові доріжки, встановленні лави та урни, облагородженні зелені насадження та облаштовані майданчики для дітей і молоді. Зокрема, сучасний дитячий ігровий комплекс, зона для занять спортом, два багатофункціональних поля для гри в футбол, баскетбол і волейбол. Також є екопарковки з боку вулиці Жмаченка та облаштовано тимчасовий полив. 

“Має парк і свою родзинку – японський куточок. Це міні-оаза у японському стилі з квітником та стилізованим містком. Неподалік японського куточку можна побачити  екодиван з газонної трави, який, сподіваюся, стане улюбленою фотозоною для відвідувачів парку”, - зауважив Кличко.

Масштабні роботи з реконструкції столичних парків тривають з минулого року. Зокрема, у 2017 році було відкрито першу чергу парку “Наталка” на Оболоні. Місяць тому – оновлену зону відпочинку «Володимирська гірка». А минулого тижня -  парк “Відрадний” у Солом’янському районі столиці.

Масштабні капітальні ремонтні роботи наразі тривають у Сирецькому парку, парку «Совки», парку Партизанської слави, на другій черзі парку «Наталка».