/ facebook.com/UDAR.ua

Про це заявив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Дмитро Білоцерковець, повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

«На жаль, нам доводиться констатувати, що не всі столичні підприємці дотримуються закону, більше того, деякі з них продовжують встановлювати нові МАФи в столиці всупереч діючому мораторію міської ради на їх встановлення. І таких випадків доволі багато, через що КП «Київлагоустрій» змушений займатися насамперед демонтуванням цих споруд», – сказав він.

Крім того, за його словами, при демонтуванні незаконних МАФів переважна більшість власників цих споруд постійно чинить опір та заважає комунальним службам виконувати свою роботу.

Відео дня

Читайте такожУ Києві майже 5 тисяч МАФів встановлені ​​незаконно - КМДА

«У багатьох випадках нам навіть доводиться підключати столичних правоохоронців», – додає Білоцерковець.

Тим не менше, за його словами, працівники КП «Київблагоустрій» з початку року демонтували 1001 споруду, а ще 722 об’єкти було демонтовано районними в Києві державними адміністраціями.

Зокрема, як стверджує Білоцерковець, 58 споруд демонтовано у Голосіївському районі, 26 – Подільському, 43 – Дарницькому, 92 – Деснянському, 89 – Дніпровському, 76 – Оболонському, 27 – Печерському, 221 – Святошинському, 17 - Солом’янському та 73 споруди – у Шевченківському районі.