В прокуратуре говорят, что суд оставил свое решение в действии / Facebook

Прокурор Києва Сергій Юлдашев вважає, що столична влада має зробити необхідні кроки для вирішення проблемної ситуації щодо оренди приміщень кінотеатру "Жовтень".

Про це УНІАН повідомили в прес-службі столичної прокуратури.

В прокуратурі інформують, що Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції від 7 жовтня 2014 року про виселення ТОВ «Кіноман» з приміщень кінотеатру «Жовтень».

Відео дня

Читайте такожСправу про підпал "Жовтня" перекваліфікували зі "знищення майна" на "хуліганство"

Як заявив Юлдашев, таким чином суд апеляційної інстанції підтвердив правомірність та обґрунтованість доводів прокуратури щодо відсутності у ТОВ «Кіноман» законних підстав користуватися приміщеннями кінотеатру для здійснення своєї господарської діяльності без оформлення у встановленому законом порядку орендних відносин.

«У цьому судовому спорі прокуратура виступила на боці територіальної громади, яка є власником цього майна, та відстоювала виключно її інтереси», - зазначив прокурор.

Як відомо, 13 жовтня, після пожежі у кінотеатрі, Київрада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман».

Проте, зазначають в прокуратурі, вказане рішення не розв’язало судовий спір між прокуратурою та ТОВ «Кіноман», оскільки на момент розгляду справи в апеляційній інстанції договір оренди цього комплексу між Департаментом комунальної власності Києва та ТОВ «Кіноман» так і не було укладено.

«Відтак, судді Київського апеляційного господарського суду у цій ситуації прийняли єдине можливе, законне та обґрунтоване рішення. І з огляду на рішення апеляційної інстанції, саме столична влада має сьогодні зробити усі необхідні кроки для вирішення проблемної ситуації щодо оренди приміщень кінотеатру «Жовтень», - сказав Юлдашев.

Як повідомляв УНІАН, пожежа в кінотеатрі «Жовтень» на Подолі сталася увечері 29 жовтня. Ліквідація пожежі тривала п’ять годин. Будівля кінотеатру зазнала значних пошкоджень.

Читайте такожКиїврада передала кінотеатр "Жовтень" компанії "Кіноман" до 2020 року

За підозрою у підпалі кінотеатру "Жовтень" правоохоронці затримали двох студентів 20-ти та 24-х років. Згідно з рішенням суду, на час досудового розслідування вказані особи перебувають під домашнім арештом.

13 листопада депутати Київради передали цілісний майновий комплекс «Кінотеатр «Жовтень» в оренду трудовому колективу - ТОВ “Кіноман”, яке вже 11 років забезпечує роботу цього закладу кінопрокату, та звільнили його від орендної плати на період до завершення ремонтно-відновлювальних робіт в будівлі. Згідно з рішенням, кінотеатр передано в оренду до 1 квітня 2020 року.