УНИАН

Відповідне рішення ухвалили депутати Київради, повідомляє прес-служба Київського міського голови.

Мер Києва Віталій Кличко запропонував депутатам внести питання про перейменування частини вулиці Інститутської від Майдану Незалежності до вулиці Ольгинської на алею Героїв Небесної Сотні, щоби вшанувати і увічнити пам'ять жертв Небесної сотні. Депутати підтримали пропозицію Київського міського голови, а також проголосували за відповідне рішення - за таке рішення проголосували на сьогоднішньому засіданні 85 депутатів Київради (проти 0, утримались 3).

Водночас, у ході обговорення озвучувались пропозиції перейменувати всю вулицю Інститутську, а також вулицю Банкову у вулицю Героїв Небесної Сотні, але це не було підтримано необхідною більшістю депутатського корпусу.

Відео дня

Читайте такожНа місці барикад на Інститутській радять побудувати меморіальний комплекс

Підготовлений для розгляду проект передбачав перейменування на «вулицю Героїв Небесної Сотні», але секретар Київради озвучив пропозицію щодо нової назви – перейменувати на «алею Героїв Небесної Сотні». Ця пропозиція була підтримана депутатами.

Як повідомляв УНІАН, під час наймасовіших акцій протесту в історії України 18-20 лютого 2014 року на вул. Інститутській силовики застрелили більше ста беззбройних учасників акцій протесту. Пізніше їх стали називати Небесна Сотня.