/ УНІАН

Під час демонтажу незаконно встановлених МАФів у районі станції метро «Позняки», що проводився 15 жовтня, роботі працівників КП «Київблагоустрій» спробували перешкодити озброєні люди, заявив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерковець, повідомили УНІАН у прес-службі столичної держадміністрації.

«Учора планували прибрати МАФи поблизу станції метро «Позняки», де на одному з виходів із підземки в 20-метровій зоні знаходиться 3 кіоски. Але тут на захист великі мережевики-олігархи, які контролюють не менше 70% ринку МАФів, виставили цілі бойові підрозділи - близько 60 людей, кілька «бойовиків» були озброєні вогнепальною зброєю, що зафіксували наші співробітники», – зазначив він.

Читайте такожАктивісти вимагають прибрати стихійну торгівлю та МАФи біля ст.м. Героїв Дніпра

Відео дня

За словами Білоцерківця, громадська організація, прикриваючись тезами про захист малого та середнього бізнесу, фактично протиставляє міській владі злочинні угрупування, які щедро фінансуються. За оцінками Білоцерковця, чистий прибуток мережевиків-власників МАФів – не менше 100 млн доларів на рік.

Він підкреслив, що мер Києва Віталій Кличко налаштований рішуче і беззаконня у сфері МАФів приречене на поразку.

Як повідомляв УНІАН, на початку вересня Кличко запевняв, що в столиці залишаться лише законно встановлені та потрібні киянам МАФи і демонтують біля 12 тисяч кіосків. Він повідомив, що зустрічався з представниками цього бізнесу і довів до їхнього відома наміри влади навести порядок в цій сфері. За словами мера, тим власникам МАФів, хто готовий вести бізнес без порушень і з урахуванням інтересів міста, буде надано таку можливість. У планах міської влади залишити в столиці до 7 тис. МАФів. Їхня кількість оцінюється приблизно в 20 тисяч.