Фото УНІАН

Про це Кличко сказав під час толоки на Трухановому острові, повідомили УНІАН у прес-службі Київського міського голови.

«Труханів острів треба зробити справді пішохідною зоною. Кияни і гості столиці повинні їздити тут на роликах, велосипедах. При мені гонщики збили велосипедиста. Хоча стоїть знак пішохідної зони, автомобілісти його повністю ігнорують, а Київпарксервіс не звертає на це жодної уваги», - сказав Кличко. 

Відео дня

Читайте такожНа Трухановому острові планують облаштувати воднолижний стадіон

Він зазначив, що Труханів острів - легені Києва - на сьогодні перетворився на сміттєзвалище. ”Ми повинні взяти ситуацію в свої руки і прибрати. Тут багато спортивних баз, де діти і дорослі займаються спортом. Ми приберемо острів і зробимо все, щоби кияни тут комфортно відпочивали”, - сказав Кличко. 

Він також наголосив, що на Трухановому острові потрібно встановити великі контейнери для сміття, оскільки сьогодні урни переповнені, і людям, які відпочивають, нема де залишати сміття. Він також дав доручення розвинути на острові інфраструктуру для велосипедистів. 

Читайте такожСтолична СЕС заборонила купатися у Дніпрі та озерах міста

Кличко долучився до фарбування стовпів на острові у патріотичні кольори. Він подякував всім небайдужим киянам і гостям, які взяли участь у толоці. І закликав зберігати і підтримувати чистоту у своїх будинках та районах. ”Чисто не там, де прибирають, а там - де не смітять”, - нагадав Кличко. 

Після прибирання Труханового острову мер Києва проінспектував стан реконструкції транспортної розв`язки на Поштовій площі.