Мер Києва пообіцяв прибрати ялинку з Майдану/ фото УНІАН

"Деякі жартівники кажуть, навіщо, мовляв, прибирати ялинку - залишилося недовго до Нового року. Думаю, ця кривава ялинка є недобрим спогадом для всіх, хто приходить на Майдан. Тому найближчими днями металевий каркас ялинки демонтують", - зазначив мер.

Читайте такожDie Presse: Київський табір протестувальників має поступитися місцем звичному життю

Мер Києва підкреслив, що вдячний киянам, які взяли участь у прибиранні на Майдані, і центральній вулиці міста – Хрещатик. "Нам потрібно повертатися до мирного життя. І Київ повинен подавати приклад", - відзначив київський міський голова.

Відео дня

Відповідаючи на запитання щодо подальшої долі вулиці Інститутської, Віталій Кличко зазначив, що на сьогодні ухвалене спільне рішення, що частина вулиці Інститутської від Хрещатика до верхнього виходу з метро Хрещатик закрита для руху транспорту.

"Думаю, найближчим часом Київрада ухвалить рішення про перейменування вулиці чи її частини у вулицю імені Небесної Сотні. І у річницю тих трагічних подій, які відбувалися у Києві, буде відкритий меморіал. Зараз триває конкурс, збирають пропозиції і буде обраний той проект меморіалу, який найбільше відповідатиме духу Майдану, духу Революції гідності”, - сказав мер Києва.

Як повідомляв УНІАН, на вихідних на Майдані були демонтовані намети, та проведене прибирання. Рух транспорту по вулиці Хрещатик відновлено.