Фото: УНИАН

У столиці відбувся велозаїзд міських чиновників та активістів Київської міської федерації велосипедного спорту з метою перевірити стан велодоріжок у місті.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міськдержадміністрації, участь у заїзді взяли директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Сергій Садовой і голова Святошинської райдержадміністрації Олександр Кулик.

Читайте такожУ Нью-Йорку для незрячих створили можливість кататися на велосипедах

Відео дня

Під час велозаїзду на відрізку від станції метро «Житомирська» до станції метро «Святошин» його учасники зіткнулися з проблемою неправильного паркування транспорту. Так, багато автомобілів припарковано на велодоріжках. Крім того, траплялися окремі пішоходи, які принципово відмовляються сходити із велодоріжок на тротуар.

Читайте такожКличко пообіцяв, що допоможе відремонтувати столичний велотрек і повернути його місту

«Для покращення стану столичних велодоріжок необхідно залучати архітекторів. Звичайно, простіше закладати велодоріжки на територіях, що тільки будуються, надзвичайно складна ситуація у таких давніх районах, як Поділ. Що стосується благоустрою, то ми зробимо усе необхідне, аби покращити умови для пересування киян на велосипедах», – пообіцяв Садовой.

Фото: УНИАН