Фото УНІАН

Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко заявляє, що написав на ім’я президента України Петра Порошенка заяву з проханням звільнити його з цієї посади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Бондаренко повідомив сьогодні на прес-конференції у Києві.

За словами Бондаренка, наразі рішення за президентом.

Відео дня

“Враховуючи, що президент України обраний, що та влада, яка мене призначала, уже не виконує ті функції, які були, я, користуючись європейським досвідом і європейською практикою, звертаюсь до президента України із заявою про складання повноважень, а він має вирішити”, - сказав Бондаренко.

Він нагадав, що на початку своєї роботи на нинішній посаді написав заяву про припинення депутатських повноважень у зв'язку з призначенням на державну службу.

Читайте такожБондаренко дозволив ресторанам займати тротуари літніми майданчиками

“Ця заява була задоволена і вже я не народний депутат. Сьогодні я звертаюсь з такою заявою до президента стосовно його права, і якщо Петро Олексійович буде вважати за необхідне використати мій досвід і практику в подальшій роботі, він визначиться, де мені і ким працювати”, - зазначив Бондаренко.

Він додав, що не хоче бути “обузою для новообраного Київського міського голови”. Водночас, сказав Бондаренко, це не означає, що він не хоче співпрацювати з мером Віталієм Кличком, але він хоче дати йому можливість “реалізувати його хороші задуми”.

Бондаренко сказав, що готовий допомагати Кличку, але якщо буде привід, то буде і критикувати.

На прохання журналістів оцінити свою роботу на посаді голови КМДА, Бондаренко відповів: “Я оцінюю свою роботу на 24 години. Люди оцінять. Але якщо не сталося за ці три місяці в умовах відсутності фінансування катастрофічних наслідків для жодної галузі, то терпимо”.

Читайте такожУ Києві відкрили новий тролейбусний маршрут, що курсуватиме до Лук'янівки

Бондаренко зазначив, що дуже серйозним обмеженням для його повноцінної діяльності на посаді голови міськадміністрації було відсутність Київради, через яку можна було б здійснювати перерозподіл коштів та приймати необхідні для міста рішення. Також “непереборною обставиною” він назвав “саботаж чиновників, з'явились хронічно хворі”. Він нагадав, зокрема, ситуацію з керівником департаменту культури Світланою Зоріною.

Крім того, за словами Бондаренка, в нього було мало часу для того, щоб здійснити серйозні зміни в господарстві столиці.

“Фактор часу... Але ми працювали. Працювали як мінімум добросовісно і, на мій погляд, з багатьма проблемами справлялися. Хоча нас критикували”, - сказав Бондаренко.

Читайте такожКартка голови КМДА Бондаренко досі голосує в Раді

Як повідомляв УНІАН, Бондаренко був призначений головою Київської міськдержадміністрації 7 березня 2014 року.

13 травня Верховна Рада України достроково припинила повноваження народного депутата Бондаренка у зв'язку з особистою заявою про складення ним депутатського мандату.

Читайте такожБондаренко має подати у відставку - експерт

На виборах у столиці, що відбулися 25 травня, Бондаренко балотувався на посаду мера Києва і одночасно до міської ради, очолюючи список «Батьківщини».

Вибори мера Бондаренко програв, посівши третє місце, а до Київради пройшов, де очолив фракцію «Батьківщини».