Вибори відбудуться 25 травня

«До подій на Майдані нам потрібен був єдиний кандидат від опозиції під час виборів столичного мера. Інакше подолати вибудовану «донецькими» систему було неможливо. Сьогодні ситуація змінилася: чим більше вибір – тим демократичніше. Але головою міста може стати лише той, кого обиратимуть в два тури а відтак  - підтримає більшість киян», - про це під час брифінгу перед початком погоджувальної ради парламенту сказав народний депутат України, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук. – «Інакше ми знову отримаємо нового «Черновецького», якому вдалося переобратися два рази, спираючись виключно на меншість (біля 30%) мешканців міста. Але 30 відсотків не можуть вирішувати долю 70-и». 

«Сьогодні під стінами парламенту зібралися небайдужі кияни, котрі вимагають двохтурової системи обрання мера столиці. В нинішній ситуації це цілком можливо та виправдано. Більш того, в Києві вибори мера будуть проходити одночасно з президентськими виборами, що не потребуватиме ніяких додаткових фінансових витрат на проведення другого туру. Бо президентські вибори згідно чинного законодавства також відбуваються в два тури», - зауважив нардеп.

Політик звернувся до всіх кандидатів у мери Києва. «До тих, про кого знаю, що вони вже заявили про свою участь, до громадських діячів, активістів, політичних партій та блоків, і особливо до народних депутатів: якщ ви вважаєте, що люди мають право обирати таких голів своїх міст, які дійсно користуються підтримкою більшості громади - тоді підтримайте прийняття законопроекту про два тури виборів міських голів». 

Відео дня