За внесення змін до програми приватизації проголосували 64 депутати

Київрада відновила свою роботу після перерви.

Як передає кореспондент УНІАН, депутати погодились повернутись до розгляду Програми приватизації комунального майна. Згідно з регламентом роботи Київради, було призначено повторне голосування щодо відповідного проекту рішення. 64 з 86 зареєстрованих депутатів підтримали запропоновані зміни до програми.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, близько двох годин тому у засіданні сесії Київради було оголошено перерву після того, як народний депутат Олег Ляшко блокував трибуну Київради з вимогою надати слово народному депутату від «УДАРу» Віктору Чумаку, якому перед цим було відмовлено у виступі. Це сталося після голосування змін до Програми приватизації майна територіальної громади Києва.

Як заявили в «УДАРі», вирішальним в голосуванні за це питання став голос, який зараховано по картці відсутнього депутата Київради – намісника Києво-Печерської Лаври (фракція Партії регіонів) владики Павла (Петра Лебедя).

Фракція почала вимагати переголосування цього проекту рішення, оскільки виступає проти підходу, що полягає в наповненні бюджету міста за рахунок приватизації комунального майна. Для виступу з цього питання хотів взяти слово В.Чумак, але депутати Київради, згідно з регламентом, проголосували проти. Реагуючи на це, О.Ляшко вийшов з місця у президії і зайняв трибуну з вимогою надати слово народному депутату, таким чином підтримавши опозиційну фракцію.

Одразу після цього секретар Київради Галина Герега оголосила перерву в засіданні на одну годину.

Як повідомив у інтерв’ю журналістам заступник голови фракції «УДАР» у Київраді Андрій Странніков, програма приватизації сьогодні включала пункти, що стосуються низки об’єктів в центрі міста, а також інших об’єктів, приватизація яких недоречна, на переконання опозиції. Серед об’єктів, які включено в перелік тих, що можуть бути приватизовані, він назвав, зокрема, центральні каси з продажу театральних квитків.