Кличко розповів, члого очікує від столичних депутатів / УНІАН

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на початку засідання Київради.

«Сьогодні Київрада повинна ухвалити зміни до бюджету столиці на 2017-й рік. Це – важливі рішення. Оскільки, зокрема, йдеться про кошти на міську цільову програму профілактики та протидії злочинності «Безпечна столиця». А також – про фінансування заходів із організації і проведення конкурсу «Євробачення», – цитує Кличка прес-служба КМДА.

Читайте такожКличко про снігопад у Києві: ми відпрацювали на тверду четвірку

Відео дня

Мер Києва зауважив, що задля проведення пісенного конкурсу на високому рівні пропонується збільшити поточні видатки загального фонду бюджету столиці за рахунок залишків бюджетних коштів Департаменту культури КМДА на початок року. І надати до Держбюджету України субвенцію з бюджету міста Києва в сумі 165 млн 400 тис. грн.

«У змінах до бюджету пропонуються і збільшення видатків на заклади охорони здоров’я столиці: на медикаменти, спецодяг для медперсоналу швидкої допомоги, програму «Здоров’я киян» (368 млн 800 тис. грн)», – підкреслив Віталій Кличко.

Також, зауважив Київський міський голова, збільшення видатків передбачене й на підвищення окладів педагогічних працівників шкіл естетичного виховання, які фінансуються з бюджету столиці (понад 36 млн гривень).

«Ми маємо внести зміни й до програми соціально-економічного розвитку. Вони вносяться в зв’язку з необхідністю включення субвенції, передбаченої у Держбюджеті на 2017-й рік на проведення робіт із створення та забезпечення функціонування центрів надання адмінпослуг у форматі «Прозорий офіс», – сказав мер Києва.

Видатки Державного бюджету передбачені й на реалізацію проекту з реконструкції і будівництва технологічної лінії з обробки та утилізації осадів Бортницької станції аерації.

«І додаткові кошти спеціального фонду бюджету столиці можемо та повинні спрямувати на будівництво Подільського мостового переходу через річку Дніпро», – наголосив Віталій Кличко. І закликав депутатів Київради відповідально поставитися до цих важливих для розвитку міста та для киян питань.