Нові сміттєві баки з'являться у Києві наступного року / wikimapia.org

Мер Києва Віталій Кличко в Берліні ознайомився з роботою міського підприємства, яке утримує дорожню інфраструктуру та опікується благоустроєм Берліну (BSR). 

Зокрема, мер Києва цікавився і йому продемонстрували, як працює система встановлення та обслуговуваннясміттєвих баків, які знаходяться під землею.

Віталій Кличко заначив, що київська влада планує запровадити подібну практику поводження зі сміттям з весни наступного року. На вулицях столиці на першому етапі встановлять близько сотні подібних урн, сміттєвий бак яких знаходиться під землею.

Відео дня

Читайте такожКличко закликав депутатів Київради ухвалити зниження екологічного впливу сміттєвого полігону у Підгірцях

«Київ повинен ставати сучасним і комфортним для мешканців та гостей міста. Скрізь, де я буваю, я цікавлюся, як працює міське господарство, які є особливості чи проекти, які можна втілити в Києві. І ми застосовуємо на практиці найкращий досвід, – зазначив Віталій Кличко. – Ми вдячні всім друзям, які нам допомагають. Це підприємство, наприклад, два роки тому подарувало Києву дві снігоприбиральних машини. Сьогодні я тут ознайомився з цікавими практичними речами, які будуть корисними для української столиці. І ми будемо їх запроваджувати», – зазначив Віталій Кличко.

Також у Берліні мер Києва продовжить переговори щодо добудови Подільсько-Воскресенського мосту. Віталій Кличко, зокрема, зустрінеться з міністром транспорту та цифрової інфраструктури Александром Добриндтом та держсекретарем цього міністерства Райнером Бомбою. Раніше Віталій Кличко вже домовився з німецькою стороною про виділення 200 тисяч євро на здійснення фінансової та технічної експертизи мосту, в якій візьмуть участь німецькі фахівці.