Спасибко розповів про нові містобудівні повноваження КМДА / kievcity.gov.ua

Процес передачі повноважень згідно з наказом ДАБІ України, серед іншого, включав створення відповідного департаменту в структурі КМДА, конкурсний відбір та фахову підготовку його персоналу, передачу документації на об’єкти, які переходять під контроль столичної влади, та затвердження акту спільної із ДАБІ України комісії.

Читайте такожПрокуратура Києва через суд вимагає повернути місту споруджений у 1893 році "будинок Новікова" на Подолі

"11 жовтня після ретельної перевірки на відповідність та комплектність отриманої документації було підписано акт приймання-передавання справ. Я переконаний, що це важливий крок на шляху децентралізації в Україні. З усвідомленням високого ступеню відповідальності перед громадою Києва ми приступаємо до виконання нових обов’язків", – повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

Відео дня

Нові містобудівні повноваження тепер дозволять КМДА повністю контролювати в столиці будівництво об’єктів із І до ІV категорії складності – від виділення земельної ділянки до приймання об’єктів у експлуатацію.

Об’єкти V категорії складності (багатофункціональні будівлі заввишки понад 100 м, будівлі університетів, інститутів, шкіл, мости, АЗС, об’єкти культурної спадщини національного значення тощо) залишаються у сфері відповідальності ДАБІ України.