Голова СБУ доповів Президентові про затримання т.в.о. ректора Національного авіаційного університету ssu.gov.ua

Про це написав у Facebook прес-секретар президента України Петра Порошенка Святослав Цеголко.

Читайте такожУ Києві на хабарі затримали працівника Департаменту карного розшуку Нацполіції

"Щойно Голова СБУ доповів Президентові про затримання т.в.о. ректора Національного авіаційного університету під час отримання хабаря в розмірі 170 тисяч євро. Операцію проведено спільно з НАБУ і Антикорупційною прокуратурою", - йдеться в повідомленні.

Відео дня
ssu.gov.ua
ssu.gov.ua

Як повідомляє прес-служба СБУ, правоохоронці встановили, що посадовець через посередника адвоката вимагав 170 тис. євро від професора. У таку суму чиновник оцінив підписання наказу про призначення науковця на посаду в університеті.

Співробітники спецслужби спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро затримали т.в.о ректора та адвоката у робочих кабінетах після отримання частини хабара у розмірі 100 тис. євро. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Зауважимо, що на сайті університету зазначається, що т.в.о. ректора університету є доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат  Державної премії України в галузі науки і техніки Харченко Володимир.

Попередній в. о. ректора Римвідас  Хращевський був також звільнений з посади за фінансові схеми з вимивання коштів.