kievcity.gov.ua

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції об’єкту на вул. Гетьмана, 27, де ведуться гідравлічні випробування та ремонт тепломереж.

"Водночас, сьогодні головна проблема – блокування рахунків енергокомпаній, зокрема «Київенерго». Тому я звернувся до Президента України з проханням невідкладно доручити уряду врегулювати це питання", - наголосив Кличко.

Читайте такожКличко обіцяє запровадити кардинальну реформу медичної галузі в столиці

Відео дня

«У нас відбувається підготовка до нового опалювального сезону, замінюємо старі труби, які були покладені ще у 60-х роках, а термін їх експлуатації – 25 років – вдвічі перевищений. На жаль, у такому стані більшість комунікацій міста. Ми вкладаємо кошти і робимо все, щоб поступово замінювати комунікації, які вичерпали свій термін експлуатації. Якщо тепловтрати при старих комунікаціях складали більше 15%, то зараз – 7%. Це гроші міста і кожного киянина. Наше завдання – щоб взимку у кожній квартирі, в кожному будинку було тепло», – зазначив Віталій Кличко.

Однак сьогодні в Україні, підкреслив мер Києва, підготовка до опалювального сезону під загрозою зриву через заблоковані рахунки енергокомпаній. Накладено арешт на рахунки 104 найбільших теплопостачальних підприємств країни, зокрема і «Київенерго».

«Наслідки цієї ситуації можуть зачепити кожного мешканця столиці. Тому сьогодні я направив листа на Президента України з проханням невідкладно доручити уряду врегулювати це питання. Наше завдання – зробити все, щоб в жодному разі не було зриву підготовки до опалювального сезону і щоб з настанням холодів у кожному столичному будинку було тепло», – наголосив Віталій Кличко.

Мер також підкреслив, що уряд і НКРЕ повинні переглянути тарифи і не підвищувати їх, «інакше ми зіткнемося з неспроможністю людей платити за новими цінами».

Разом з тим, зазначив Віталій Кличко, столична влада робить все, щоб зменшити фінансовий тиск на киян через зростання тарифів.

«Ми продовжуємо встановлювати у житлових будинках лічильники тепла, які дозволяють економити до 30-40% тепла, а отже, і плати за нього. Київ сьогодні лідер за рівнем оснащення приладами обліку. Нам вдалось обладнати такими пристроями 90% житлових будинків. Для порівняння – в середньому у країні цей показник – 55%. До початку опалювального сезону кількість лічильників повинна бути 100%», –  сказав Київський міський голова.

Крім того, Віталій Кличко звернувся до керівництва «Київенерго», щоб вони продовжили за визначеним графіком монтаж усіх приладів обліку і проведення планових та аварійних робіт, а також забезпечили відновлення благоустрою після проведення аварійного розриття.