Московский проспект

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

Зазначається, що на черговому засіданні Комісії з питань найменувань Київською міською державною адміністрацією було підтримано низку пропозицій щодо перейменування вулиць у Києві.

Зокрема, комісія рекомендувала Кличку внести до Київради подання щодо перейменування 4-ох вулиць, 2 проспектів і провулку.

Відео дня

Зокрема, вул. Баумана на вул. Януша Корчака, вул. Ванди Василевської на вул. Змієнка, вул. Кутузова на вул. Генерала Алмазова, вул. Суворова на вул. Михайла Омеляновича-Павленка, пров. Кутузова на пров. Євгена Гуцала, проспект Ватутіна на проспект Романа Шухевича та проспект Московський на проспект Степана Бандери.

Читайте такожУ Києві хочуть перейменувати Московську площу та проспект Возз'єднання

"Усі відповідні пропозиції пройшли громадські обговорення та голосування. Згідно з витягом протоколу, громадські обговорення щодо перейменування вулиць відбуваються на нашому офіційному сайті. Ми беремо на себе відповідальність і одразу інформуємо в разі, якщо голоси були "накручені", - заявив співголова комісії, заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Крім того, пропозиції будуть сформовані у проекти рішень, які увійдуть до Київради і потраплять на розгляд профільних комісій. Тільки після розгляду комісіями проекти рішень вносяться до сесійної зали, де депутати визначаться: підтримувати чи не підтримувати відповідне перейменування.

"Рішення Комісії з найменувань мають винятково рекомендаційний характер, і тільки рішення Київради, підписане міським головою, є нормативним актом", – наголосив Резніков.

Також комісія рекомендувала міському голові внести до Київради подання щодо присвоєння скверу на Володимирському проїзді, 1 назви "Литовський".

Ще було прийнято рішення винести на громадські обговорення питання щодо присвоєння школі мистецтв Деснянського району імені видатного українського композитора Миколи Леонтовича, а Міжнародному аеропорту "Київ" – імені видатного українського авіаконструктора Ігоря Сікорського.

Крім того, вирішено винести на громадські обговорення перейменування вул. Гайдара на вул. Сім’ї Прахових, вул. Маршала Тимошенко – на вул. Миколи Кагарлицького, пров. Михайла Реута – на пров. Памви Беринди, вул. Генерала Наумова – на вул. Людмили Фої, вул. Семашка – на вул. Миколи Павлушкова та б-р Дружби Народів – на б-р Миколи Міхновського.