Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, депутати Київради сьогодні на засіданні прийняли звернення до Верховної Ради України про встановлення Дня українського добровольця.

Рішення звернутися до парламенту з відповідною ініціативою підтримали 100 зі 108 зареєстрованих в сесійній залі депутатів.

Читайте такожУ Києві пройшла смолоскипна хода на честь Дня Соборності України (фото)

Відео дня

Дата відзначення цього Дня, як зазначається в рішенні, визначена, виходячи з того, що саме 14 березня 2014 року перший добровольчий батальйон Національної гвардії, до складу якого увійшли понад 500 бійців «Самооборони Майдану», розпочав свій бойовий шлях, прибувши на полігон у Новопетрівці Київської області. Через місяць, 13 квітня, було оголошено про початок проведення антитерористичної операції на сході України.

День українського добровольця передбачається відзначати щорічно з метою «вшанування мужності, патріотизму та забезпечення пам’яті героїв-добровольців».

Повідомляється, що на розгляд Верховної Ради група народних депутатів внесла відповідний проект постанови, який зареєстровано 17 березня 2016 р. під №4261.