Фото Dmytro Khiluk via Facebook

Як передає кореспондент УНІАН, впродовж декількох годин активісти «Правого сектора», цивільного корпусу «Азов» та інших організацій за допомогою молота та перфоратора намагалися відбити носа на скульптурному зображенні одного з чекістів. Однак їм вдалося відколоти лише дрібні уламки граніту від композиції.

Після цього активісти облили пам'ятник червоною фарбою та розписали постамент гаслами: «Смерть тирану!», «На них кров України», «Кати» й завершили акцію.

Читайте такожВ Одеській області спалахнула велика бійка через пам'ятник Леніну (відео)

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вдень близько 50 активістів «Правого сектора», цивільного корпусу «Азов» та інших організацій зібралися на Либідській площі, щоб повалити монумент чекістам.

У розмові з поліцейськими командир батальйону ОУН Микола Коханівський заявив, що активісти мають намір “повідбивати чекістам носи” для того, щоб спонукати київську владу виконати закон про декомунізацію й офіційно демонтувати радянський пам'ятник.

Довідка УНІАН. Пам'ятник чекістам у Києві встановлений 1967 року на Либідській площі (тоді - площі Дзержинського) на честь співробітників ВЧК. Авторами монументу є скульптор Василь Бородай та архітектор Анатолій Ігнащенко.

Пам’ятник виготовлено з червоного граніту. Монумент являє собою прямокутну брилу висотою 9 м, на якій викарбувано горельєф із зображенням обличь двох бійців. Знизу на постаменті по периметру розміщено напис великими літерами «Мужнім Чекістам, бійцям Революції, вірним синам Батьківщини, полеглим у битвах за владу Рад, пам'ять і шана народна».

Майданівці намагалися знести цей пам'ятник ще у лютому 2014 року.