Киевлянам к вечеру обещают дожди / Фото УНИАН

За повідомленням Гідрометцентру України, у столиці та області в найближчу годину з утриманням до кінця доби 30 березня очікується посилення вітру, дощі та грози.

Як повідомили УНІАН в Управлінні безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України, за таких погодних умов правоохоронці закликають водіїв бути особливо уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

Читайте такожПогода на сьогодні: на українців чекає потепління і дощі

Відео дня

«Не перевищуйте швидкість, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування, відмовтеся від ризикованих маневрувань. Пам’ятайте, що у дуже сильний дощ краще зупинитися та перечекати негоду. При зупинці обов’язково включайте аварійну світлову сигналізацію», - закликають водіїв у поліції. Правоохоронці радять за умов недостатньої видимості, а особливо з настанням сутінок, «обов'язково виділити себе на дорозі»: «Водії повинні завчасно включити на своїх автомобілях габаритні вогні, ближнє світло фар або протитуманні фари, а пішоходи – за можливості використовувати світлий одяг і світловідбиваючі елементи, що дасть змогу водіям завчасно побачити їх на дорозі та відповідно зреагувати».