КМДА / Фото УНИАН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київради.

Сьогодні Київрада і громадська організація «Агенти змін» підписали меморандум про співпрацю щодо реформування публічного простору будівлі на Хрещатику, 36.

Згідно з меморандумом, «Агенти змін» безкоштовно проведуть незалежне дослідження потреб людей та співробітників щодо користування першим поверхом будівлі. Питання вивчатиметься потягом трьох місяців.

Відео дня

Як сказав заступник Київського міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів, громадський простір першого поверху будівлі Київради не дуже привабливий та не зручний.

Читайте такожДев'ять партій закликали провести вибори до райрад столиці на День Києва

«Перелік документів, які розміщуються на стінах і стендах, це неповага до людей, адже вони часто не можуть роздивитися, що там написано. Тут немає комфортних місць для сидіння, не можна покласти маленьку дитину. Про розташування фото Небесної Сотні я взагалі промовчу. Окрім того, перший поверх КМДА геть не пристосований для людей з інвалідністю”, - наголосив Прокопів.

За його словами, влада міста хоче влаштувати в мерії сучасний City Hall, який громада зможе використовувати, зокрема для проведення громадських слухань, обговорень спільних проектів, зустрічей, виставок тощо, а не лише для «вимушених побачень із бюрократами».

Читайте такожУ КМДА заявили, що кияни зможуть отримувати соціальні послуги в одному закладі

«Але складність у тому, що кожний бачить майбутнє цього простору по-своєму. Наше завдання як дослідників - вивчити потреби всіх зацікавлених сторін, проаналізувати їх та покласти в основу майбутнього відкритого архітектурного конкурсу”, - повідомив голова правління ГО «Агенти змін» Ігор Скляревський.

На основі результатів дослідження буде розроблено технічне завдання на розробку інтер’єру першого поверху Київради.

Читайте такожКомісія Київради забракувала петицію про переведення Києво-Печерської лаври в УПЦ КП

У повідомленні прес-служби Київради зазначається, що ГО «Агенти змін» фінансується позабюджетно та не отримує коштів від міської ради.