Фото УНІАН

Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Україна» в п’ятницю.

«Як тільки ми дізнаємося про початок незаконного будівництва – виїжджаємо на місце і зупиняємо його. Однак, у столиці на будівельному ринку працює багато «ділків», які намагаються зводити житлові будинки без жодних дозволів. Тому я звертаюсь до всіх киян: перш ніж придбати нерухомість, обов’язково перевірте законність зведення будинку на сайті міської адміністрації, аби потім не потрапити до рук аферистів», - цитує Кличка прес-служба КМДА.

Читайте такожКличко доручив створити робочу групу і навести лад з будівництвом у столиці

Відео дня

За його словами, у разі, коли незаконний будинок вже побудовано, і в ньому мешкають люди, міська влада шукає компромісне рішення, аби ввести його в експлуатацію, і власники не втратили своє житло.

«У бюджеті немає коштів, аби компенсувати власникам квартир вартість житла у незаконно зведеному будинку. Це - десятки та навіть сотні мільйонів гривень. В таких випадках ми шукаємо компромісні рішення - яким чином такі споруди ввести в експлуатацію», - зазначив міський голова.

Читайте такожКличка закликають захистити від забудови 147 гектарів Біличанського лісу

Кличко також додав, що розраховує на більш ефективну роботу правоохоронців, адже міська влада передала їм велику кількість матеріалів про незаконні будівництва.

В прес-службі зауважили, що перевірити законність будівництва будинку у столиці можна на спеціальному сайті http://monitor.mkk.kga.gov.ua/.