фото: УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

Вона закликала громадські організації та політичні сили, які заявили про проведення цими днями акцій в центрі Києва, дотримуватися громадського порядку та не вдаватися до провокацій і протиправних дій.

«Закликаю всіх, всі політичні сили і мирних демонстрантів з великою відповідальністю поставитись до даної ситуації. Завдання Національної поліції - охороняти і забезпечувати порядок, зокрема, й безпеку учасників акцій. В той же час хочу підкреслити, що лідери політичних сил і громадських організацій мають усвідомлювати відповідальність, яку вони несуть за організацію масових заходів», - наголосила Деканоїдзе.

Відео дня

Читайте такожЗавтра на мітинги під ВР пропускатимуть лише через рамки металошукачів - Нацполіція

Вона нагадала, що вираження громадянської позиції і проведення мирних акцій гарантовано Конституцією України.

Водночас Деканоїдзе наголосила, що поліція буде суворо запобігати будь-яким провокаціям.

«У випадку загрози життю громадянам, в тому числі і демонстрантам, поліція реагуватиме в рамках закону», - запевнила вона.

У свою чергу заступник голови Нацполіції, начальник Головного управління Національної поліції в м.Києві Андрій Крищенко зазначив, що станом на даний час вже надійшли заявки на проведення масових заходів від двох політичних сил – ВО “Батьківщина” та ВО “Свобода” на загальну чисельність учасників від 3 до 6 тис. осіб. Однак він додав, що ця кількість може збільшитися, оскільки ще можуть надійти заявки від інших політичних та громадських організацій.

Читайте такожГлава Нацполіції щодо погоні зі стріляниною у Києві: Моя позиція незмінна, п'яний за кермом - це злочинець

Також Крищенко повідомив, що громадський порядок у місті охоронятимуть до 4 тис. працівників поліції, працюватимуть кінологи та 5 груп вибухотехніків.