Кличко /  kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко під час призначення Геннадія Пліса своїм першим заступником діяв в рамках українського законодавства, повідомив на своїй сторінці в Facebook керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

Чиновник спростував інформацію, розтиражовану сьогодні в ЗМІ, про те, що Кличко не погоджував кандидатуру Пліса на посаду першого заступника голови КМДА з керівництвом держави.

Бондаренко послався на Порядок розгляду питань, пов'язаних з підготовкою і внесенням подань щодо осіб, призначення на посаду та звільнення з посади які здійснюються Верховною Радою України, президентом України або Кабінетом міністрів України чи погоджується з Кабінетом міністрів України, затверджений постановою Кабінету міністрів України від 11.04.2012 № 298, а саме п. п. 7 п. 1, 9 п. п 2, п 6 п. 7.

Відео дня

Читайте такожКличко доручив створити робочу групу для збереження скверу Небесної сотні

«У відповідності зі статтею 16 Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ» перший заступник та заступники голови Київської міської державної адміністрації, повноваження яких стосуються сфери виконавчої влади, призначаються на посади та звільняються з посад Київським міським головою за погодженням відповідно з президентом України та Кабінетом міністрів України. Більш того, згідно з Порядком Кабінету міністрів України подання вноситься Київським міським головою Кабінетові міністрів України - стосовно заступників голови та заступника голови - керівника апарату Київської міської держадміністрації, повноваження яких стосуються сфери виконавчої влади. Посада першого заступника голови Київської міської державної адміністрації в цьому переліку відсутня», - написав Володимир Бондаренко.

Читайте такожКличка обрано головою Асоціації міст України

Глава апарату столичної мерії також повідомив, що узгодження президента України на призначення Геннадія Пліса на посаду першого заступника голови КМДА було направлено 12 січня 2016 року під № 1-1/7.

Нагадаємо, розпорядженням Київського міського голови від 27 січня 2016 № 42 Пліс Г. В. призначений на посаду першого заступника голови Київської міської державної адміністрації.