Наручники, коррупция / gdefon.com

Про це на нараді у Київській міській державній адміністрації повідомив заступник прокурора міста Києва Анатолій Корж, інформує прес-служба столичної прокуратури.

За його словами, причетними до вказаної категорії злочинів є державні службовці майже усіх рангів та категорій (41 притягнутий), серед яких 12 посадовців районних адміністрацій та комунальних підприємств міста, працівники контролюючих органів та правоохоронці (31 особа).

Читайте такожЧервоний Хрест в Україні заробляє буквально на всьому - ЗМІ

Відео дня

Серед останніх виявлених випадків корупційних правопорушень заступник прокурора міста навів факт вимагання 500 тис. грн хабара керівником столичного комунального підприємства за неперешкоджання проведенню новорічного ярмарку.

Загалом правоохоронними органами міста упродовж минулого року відкрито 104 кримінальних провадження за фактами корупційних правопорушень, вчинених державними службовцями, правоохоронцями та іншими суб’єктами даної категорії злочинів. Викриття багатьох фактів злочинних проявів відбулось завдяки спільним узгодженим діям органів влади та прокуратури.

Читайте такожУ "Борисполі" намагаються змінити директора, щоб перетворити аеропорт на майданчик для казино – експерт

Корж, зокрема, зазначив, що за наслідками розслідувань вказаних проваджень до суду спрямовано 77 обвинувальних актів, з яких 3 - за фактами вчинення злочинів у земельній та природоохоронній сферах, 4 - у сфері освіти та по 5 у сферах охорони здоров’я, транспорту, бюджетній, кредитно-фінансовій та інших.

Читайте такожАктивісти організації "Свідомі" провели у Київраді антикорупційну акцію з метою запобігання цьому явищу серед депутатів

Загалом за результатами вжитих минулого року заходів забезпечено відшкодування 12 млн грн збитків, завданих корупційними злочинами. Арештовано та вилучено майно корупціонерів на майже 14 млн грн, пред’явлено позови на 14,7 млн грн.