гривня / legkozarabot.at.ua

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, протягом кількох років чиновники закуповували запасні частини та пневматичні шини для міського транспорту у низки комерційних структур столиці за завищеною у кілька разів вартістю. Розкрадання державних та комунальних коштів відбувалося й при оплаті підприємством інших товарів, робіт та послуг за цінами значно вищими за середньоринкові, йдеться в повідомленні.

Читайте такожВодія маршрутки, що висадив бійця АТО, звільнено - Київпастранс

Виведені гроші посадовці переводили у готівку через створені фіктивні фірми та привласнювали. Таким чином за останні чотири роки службові особи комунального підприємства "Київпастранс" незаконно привласнили майже 40 млн грн.

Відео дня

Співробітники спецслужби спільно з міліцією провели санкціоновані обшуки за адресами реєстрації, місцезнаходження комерційних підприємств, місцями проживання посадових осіб, задіяних у корупційному механізмі. Правоохоронці вилучили документацію і магнітні носії інформації, що підтверджують факти здійснення протиправної діяльності, а також уставні документи та печатки фіктивних структур, підкреслюється в повідомленні.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розкрадання коштів комунального підприємства, додали в СБУ.