Соціальні служби проведуть спеціальні тренінги / kievcity.gov.ua

Близько 100 спеціалістів соціальних служб Києва пройдуть спеціальні тренінги з попередження насильства щодо жінок, співпраці між міліцією, медиками, соціальними службами та громадськими організаціями в рамках проекту «Свобода від насильства: покращення доступу до соціальних послуг в Україні».

Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко на презентації ініціативи проекту «Парасолька від насильства», передає сайт КМДА.

«Важливо, що в питанні протидії насильству міську та державну владу підтримують міжнародна спільнота та громадські організації. Зокрема, в рамках цього проекту відбудуться безкоштовні тренінги для соціальних працівників – з 800 спеціалістів близько 100 представлятимуть соціальні служби Києва. Це дозволить не лише посилити їхню компетенцію, а й надавати більш якісну та ефективну допомогу тим, хто пережив насильство», – пояснила вона.

Відео дня

При цьому, за словами Ганни Старостенко, всі навчання для соціальних працівників відбуватимуть безкоштовно – їх фінансуватимуть міжнародні партнери Українська фундація громадського здоров’я та Представництво Європейського союзу в Україні.

Читайте такожУ КМДА пояснили, хто має забезпечити комунікацію між комунальниками та киянами

Заступник голови КМДА також зазначила, що презентований проект, передусім, покликаний підтримати жінок, які вже пережили насильство, надати їм необхідну соціально-психологічну допомогу, підготувати соціальних працівників міста Києва, аби вони могли надавати якісну допомогу з метою реінтеграції тих, хто пережив насильство.

«Прояв насильства – це соціальна хвороба, а будь-яку хворобу завжди легше попередити, ніж потім боротися з її наслідками. Тому Київ як європейська столиця приєднався до цього проекту, щоб з кожним роком зменшувати невтішну статистику та викорінювати насильство з нашої свідомості, з нашого суспільства та країни в цілому», – підкреслила вона.

Ініціатива «Парасолька від насильства» триватиме рівно тиждень. На одному з дерев в парку ім. Т. Г. Шевченка було розвішано 50 парасольок, які щовечора підсвічуватимуться 1386 секунд. Згідно з дослідженнями і оцінками експертів саме стільки жінок в Україні потерпають від насильства щодня.