Фото УНИАН

Про це він заявив на засіданні Київради 21 травня, повідомляє Українська Правда.

"Якщо депутат ставить на перше місце свої бізнес-інтереси, то він не повинен перебувати в цьому залі. Депутат Київради Сергій Котвицький зараз знаходиться в цьому залі. І я звертаюся до вас, щоб ви склали мандат", - сказав Кличко.

Мер також звернувся до депутатів з проханням переглянути договір про право оренди земельної ділянки біля станції метро "Осокорки" на засіданні 28 травня у зв’язку з низкою протестів і сутичок, що виникли на цьому будівництві.

Відео дня

Читайте такожМіліція Києва закликає столичну владу вжити заходів з урегулювання конфліктів навколо спірних забудов

"Прошу профільні комісії розглянути проект рішення як невідкладний і винести його на голосування на наступному засіданні 28 травня", - сказав Кличко.

Водночас на засіданні між депутатами виникла суперечка що будівництва на Осокорках. Частина обранців підтримують розірвання договору оренди, інші запитують, як діяти у правовому полі, коли мер вимагає розірвання договору, а забудовник має усі необхідні дозволи.

Також на засіданні Київради присутній депутат Верховної Ради Борислав Береза. Нардеп закликав міськраду переглянути всі раніше видані договори на право оренди і пообіцяв стежити за долею земділянки на Осокорках.

Читайте такожБіля скандального паркану на Осокорках почалися сутички (фото, відео)

Станом на 10:40 мер Кличко оголосив перерву у засіданні через "заворушення у кулуарах".

Раніше УНІАН повідомляв, що забудовник готує позови проти столичних жителів і міліції через конфлікт на Осокорках.