Кран вода / ipnews.in.ua

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє його прес-служба.

"Ми звернулися до "Нафтогазу" з вимогою відновити постачання газу на котельні та повернути в оселі киян гарячу воду. Після стрімкого підвищення тарифів люди сплачують немалі кошти за комунальні послуги, і міська влада відстоюватиме їхнє право на безперебійне постачання цих послуг. Кияни не повинні страждати від фінансових взаємовідносин між учасниками енергоринку", - наголосив Кличко.

Читайте такожКиївська міська влада закликає "Нафтогаз" відновити постачання газу на столичні котельні

Відео дня

Він відзначив, що попри фінансову кризу, Києву вдалося забезпечити сплату основної частини боргів теплопостачальників за газ, які накопичувалися з 2000-х років – це більше 3 млрд грн. Станом на липень 2014 року сума боргу становила 2,5 млрд грн за газ для виробництва тепла для населення та бюджетних організацій. З того часу і до сьогодні теплопостачальним організаціям нараховано ще 1,7 млрд грн поточних нарахувань. А на сьогодні сума, яку столичним споживачам необхідно сплатити  – 692 млн грн.

Мер зазначив, що також важливо враховувати борги державних установ, які фінансуються саме з державного бюджету – а це 196 млн грн, борг держбюджету по пільгах та субсидіях - 79 млн грн, а також неправомірні з фінансової точки зору штрафи та пені, які місту нараховує "Нафтогаз", - 114 млн грн.

"Крім того, я наголошую на негативних наслідках тривалого відключення, в результаті якого погіршується технічний стан системи теплозабезпечення. Минулого року замість бажаних обсягів економії, місто зазнало низки аварійних ситуацій під час початку опалювального сезону", - сказав Кличко.