facebook.com/merkieva

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні після інспекції зоопарку.

Кличко висловив сподівання, що всім киянам та гостям столиці сподобаються у зоопарку. Також він сподівається, що кількість відвідувачів зоопарку цього року зросте в порівнянні з минулим сезоном.

Читайте такожРада заборонила пересувні зоопарки та дельфінарії без морської води

Водночас він закликав всіх не байдужих брати під свою опіку тварин. Кличко зазначив, що задоволений тим, що Хайден Пентєрі – дружина його брата – теж допомогла и продовжує надавати допомогу Київському зоопарку. Так, за рахунок її коштів було збудовано новий вольєр для 41-річного горили Тонні.

«На сьогодні це вже кращий сервіс. Ми робимо зоопарк набагато кращим, надаємо можливість в зоопарку сьогодні ще ближче доторкнутися до тварин в прямому та переносному сенсі. Для цього реалізуються певні програми. Ми їх обговорили з директором зоопарку», - зазначив мер.

Зокрема, він звернув увагу на нові можливості для відвідувачів годувати багатьох тварин спеціальними кормами, які реалізуються поряд з вольєрами працівниками зоопарку. Також відвідувачі можуть отримувати більше інформації про тварин.

Крім того, колекція тварин поповнюється – днями в зоопарк привезли страусів, а також відкрито нову експозиція з валійськими козами.

Читайте такожКиївський зоопарк з 1 березня змінює режим роботи

Також Кличко зазначив, що задоволений тим, в якому стані перебувають вольєри та тварини в них.

Кличко відзначив і проект нового вхідного електронного квитка до зоопарку, який буде запроваджений в травні і наразі тестується. Передбачається, що це дасть можливість чітко фіксувати кількість відвідувачів, що унеможливить зловживання.

За словами Кличка, він був у багатьох європейських зоопарках і має з чим порівнювати київський.

«Дійсно, нам потрібно інвестувати ще. І я спілкувався з фахівцями, з керівництвом зоопарку - ми зможемо тоді зробити такі ж самі умови», - сказав міський голова.

Читайте такожАудит "Київського зоопарку" виявив порушення на 7,2 мільйона гривень

Він також зазначив, що нове керівництво зоопарку розпочало роботу з великим боргом підприємства у розмірі 9 млн грн.

«Сьогодні 3 млн грн боргу повернуто, і зараз я отримав інформацію від директора зоопарку Кирила Трантіна, що до кінця року вони беруть на себе зобов’язання звести борг до нуля», - сказав Кличко.

«Тобто зоопарк повинен працювати, і чим більше відвідувачів буде у парку, тим більше зоопарк отримуватиме коштів і тим швидше він розвиватиметься. І якщо відвідувачі будуть отримувати задоволення, то вони повертатимуться сюди знову і знову», - додав Кличко.

facebook.com/merkieva

Мер сьогодні відвідав зоопарк з двома своїми синами. Директор зоопарку, який супроводжував мера, надав можливість членам сім’ї мера погодувати слона та бегемота, зайшовши з ними у безпечну частину вольєрів.

Мер зізнався, що останній раз з сім’єю був у зоопарку 5 років тому, але у Київському зоопарку з синами вперше.

«Діти були багато разів, а от зі мною не виходило прийти», - зазначив він.

«Весна, гарна погода, нові тварини є в зоопарк, починається новий сезон, тобто я бачу всю чисто, все працює. Поки що рано щось говорити, але сподіваюсь що під кінець сезону це зможуть оцінити ті, хто відвідає зоопарк і зможуть залишити свої враження. Ми всіх запрошуємо», - сказав міський голова наприкінці інспекції.