Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у Відділі зв'язків із громадськістю ГУМВС України в м. Києві, правоохоронці несли службу на станції разом зі службовою собакою. Саме натренована вівчарка вказала правоохоронцям на жінку, яка несла дорожню сумку.

Жінці запропонували пройти в кімнату міліції. У присутності понятих працівники міліції виявили та вилучили дві гранати РГД-2Б, два сигнально-освітлювальні патрони 254-274, два набої до автомата Калашникова 7х62, п'ять порожніх магазинів до автомата Калашникова та мисливський ніж.

Читайте такожУ Києві при вході на станції метро встановлять металошукачі

Відео дня

Усе вилучене направлене на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при ГУМВС України в місті Києві.

За даними міліції, жінка відмовилася пояснити, звідки у неї боєприпаси, і з якою метою вона їх перевозила. Жодних відповідних дозволів киянка не мала. Всі обставини з'ясує слідчий відділ Лінійного управління в метрополітені.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Як повідомляв УНІАН, 4 лютого під Києвом працівники СБУ виявили схованку зброї, яку планувалося використовувати для скоєння у столиці збройних провокацій.

Про це повідомив на брифінгу голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Сьогодні був затриманий величезний вантаж зі зброєю, який був захований під Києвом і планувався для використання завтра в Києві", - сказав Наливайченко.

Він зазначив, що серед вилученого - 10 гранатометів, набої, вибухівка.

Наливайченко не виключив, що знайдена зброя могла бути використана для інсценування провокацій у центрі Києва, оскільки Верховна Рада наступного дня планувала розгляд питання про визнання так званих «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями.

Наливайченко зазначив, що також була затримана група осіб, серед яких - офіцер Генштабу ЗСУ.