Фото УНІАН

Після цього столична влада планує передати собак в інші притулки з більш комфортними умовами, а частині тварин - знайти нових господарів.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, інформує прес-служба мера.

“Протягом кількох днів усім собакам з притулку в Бородянці почіплять ідентифікаційні бирки. Щоби більше не було розмов, що собаки пропадають", - сказав Кличко.

Відео дня

За його словами, кияни почали активно звертатися з проханнями подивитися на собак у Бородянці, щоб забрати тварин додому.

Читайте такожКличко проінспектував, як живуть собаки та коти у притулках на Київщині (фото, відео)

“Всі кияни, у кого виникне таке бажання, зможуть подивитися на собак і обрати собі домашнього улюбленця”, - відзначив міський голова.

Мер також розповів, що столична влада домовляється з приватними притулками, щоби вони по можливості забрали на утримання собак з КП “Притулок для тварин”.

“Ми хочемо передати наших собак людям, які люблять тварин, і які будуть справді опікуватися ними. А ми допомагатимемо ”, - сказав Кличко.

Крім того, директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерковець розповів, що спільно з Департаментом торгівлі організує доставку продуктів зі столичних комунальних ринків у Бородянський притулок.

“Ми домовилися доставляти їжу собакам від міських комунальних ринків. У п'ятницю планується перша така поставка у притулок. Це буде близько 300 кг м’ясних субпродуктів”, - зазначив Білоцерковець.

Читайте такожКличко: столичним притулком для собак має займатися "людина, яка хворіє проблемами тварин"

Як повідомляв УНІАН, 12 січня Кличко звільнив директора КП "Притулок для тварин" Тараса Смурного. Відповідне рішення він прийняв під час інспекції притулку для тварин у Бородянці.

За словами Кличка, комунальний притулок, «без перебільшення, - собачий «Освенцим».

Він повідомив журналістам, що невдовзі буде проведено реорганізацію, внаслідок якої буде об'єднано ветеринарну службу, притулок для собак і Центр ідентифікації тварин.