Автомобіль належав членам студії 95 квартал - директор палацу "Україна" / Фото УНІАН

Як повідомляє ВЗГ ГУМВС України в місті Києві, вчора о 21.30 до чергової частини Печерського райуправління міліції по спецлінії "102" надійшло повідомлення, що біля палацу "Україна" горить автомобіль Range Rover. За викликом негайно виїхало керівництво районного управління міліції та слідчо-оперативна група у повному складі.

На місці події до правоохоронців звернувся 42-річний чоловік, який назвався водієм колективу відомого гумористичного проекту. Він розповів, що близько 18.00 припаркував службову іномарку на вулиці Велика Васильківська, де поряд, у приміщенні концертного залу, відбувався черговий запис розважальної телепрограми. Приблизно о 20.40 він відійшов до найближчої крамниці, а менш як через півгодини чоловіку зателефонував знайомий та повідомив, що горить його позашляховик.

Читайте такожУ Києві спалили автомобіль речниці Кличка (фото)Повернувшись до транспортного засобу, водій виявив пошкодження передніх і задніх дверцят зліва, а поряд - бите скло від пляшки. За словами очевидця події, помітивши палаючий автомобіль, він намагався загасити полум'я за допомогою вогнегасника.

Відео дня

Під час обстеження прилеглої до місця події території працівники міліції виявили й вилучили фрагменти скла з різким запахом, характерним для легкозаймистих речовин, та пляшку з кришкою, у якій містилися залишки рідини.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Вилучені речові докази направлено на експертизу, слідство триває.

Про інцидент також повідомив генеральний директор палацу "Україна" Роман Недзельський в Facebook. За його словами, автомобіль належав "одному з лідерів студії "95 квартал".